Velencei karnevál

Tisztel Szülők, kedves Diákok!

Az idei tanévben először szervezünk utat a VELENCEI KARNEVÁL-ra!

Időpont: 2015.02.06-08
Időtartam: 3 nap/1 éj
Elhelyezés: *** szállodában
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal
Indulás-érkezés: Budapest

Részvételi díj: 23.000,- Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, 1 éjszaka szállást,  1 reggelit, és az idegenvezetés költségeit.
BBP biztosítás: 1.650 Ft/ fő
Hajójegy: (Punta Sabbioni – Velence oda-vissza): 25 euro/fő (kötelező)

Részletes program:
1. nap: Indulás a késő esti órákban. Folyamatos utazás, éjszaka az autóbuszon.
2. nap: Reggel áthajózás Velencébe, gyalogos városnézés. Séta a Szláv rakparton, látogatás a San Zaccaria Egyházkerületben, majd a város szívébe érve a Dózse Palota, a Szt. Márk Bazilika, a Nemzeti könyvtár, a Campaníle és Prokurátori Paloták következnek. Utunkat a város „Váci utcáján” – a Mercerián folytatjuk, egészen a Rialto hídig. A nap további részében szabadprogram, részvétel a karneváli rendezvényeken. Fakultatív kirándulási lehetőség Murano, és Burano szigetére: Először áthajózás Murano szigetére, (Hajójegy Murano- Burano szigettúrával: 20 euro/fő (nem kötelező), ahol egy üvegfúvó műhelyben a szemünk előtt készíti el az üvegmester a sziget híres üvegfiguráit. Felejthetetlen élményt nyújt, ahogy egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól. Majd Burano szigetére hajózunk, mely csipkéjéről és színes házairól híres. A szigeten ellátogatunk az egyik csipkekészítő manufaktúrába, ahol a sziget idősebb lakói kézzel készítik a buranoi csipkét. Visszahajózás Velencébe, majd szabadprogram.
Este visszahajózás, majd a szállás elfoglalása Jesolo környékén.
3. nap: Reggeli után a szálláshely elhagyása. Indulás Szlovéniába, ahol megtekintjük a Postojnai cseppkőbarlangot. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jelentkezési és egyben befizetési határidő: 2015.január 16. Staber Hedvig tanárnőnél a 113-as teremben vagy a 216-os kabinetben!