Mi a pálya 2022

Múlt héten 11.23-án és 11.24-én, négy diák és Steyer Zalán közreműködtek az iskolánk nevében a “Mi a pálya? 2022” szakmaválasztási börzén. A rendezvény az eddigi tapasztalatok ellenére felettébb jól szervezett volt, igyekeztünk mi is “beletenni apait-anyait”.  Biztosíthatlak benneteket ez sikerült is.
Egy nap három “futam” volt, de már szerdán is fél öt után távozott az utolsó érdeklődőnk.
Mindannyian általában 2-3 fővel foglalkoztunk személyenként egyszerre több helyen.
Ebből a képeken látható bal oldali részen az erősáramú szakmába kaptak betekintést az érdeklődők, ahol is mérhettek, szerelhettek és műkapcsolásokat próbálhattak.  A jobb oldali részen betekintést kaptak az automatikába, mind hardveres, mind szoftveres oldalról. Ezen kívül jól meghatározott információt kaptak a szakmáról általában- így kiemelve ezek súlyát különböző aspektusokból. Természetesen az installációt is diákjaink végezték, sőt a helyi megvalósítás képének kialakítása is a közös munkánk eredménye.
A börze súlyát tekintve elmondható minden iskola rendesen odatette magát. Nekem személyesen a többiek közül a Neumann iskola tett komoly benyomást az agyhullámok feldolgozásában tett szoftveres kísérletével és különösen azért, mert elnézve a mi projektjeinket, közös munka lehetőségét vetették fel. Biztosíthatlak benneteket a bemutatóink igen szép benyomást tett rájuk.
Egy diák és/vagy szülő minimum tíz percet töltött a standunknál, voltak olyanok is szép számmal, akik vissza is tértek és még hosszú perceket ott tartózkodtak.
Külön ki szeretném emelni a diákjaink felkészültségét, és ami nagyon fontos, a tettrekészségüket.
A felmerülő néhány problémát gyorsan és hatékonyan javították, így mint foglalat és futószalag szerelés, gyors karbantartások.

Résztvevőink voltak tehát:
Koós Roland
Sárfi Levente
Szabó Áron
Tóth Benjámin

IMG_7086 IMG_7087 IMG_7082 IMG_7081 IMG_7079 IMG_7078 IMG_7077 IMG_7074 IMG_7072 IMG_7071 IMG_7070 IMG_7069 IMG_6881